НАЈАВА ЗА МЕДИЈЕ ЗА 28.2.2020. – ЗАСЕДАЊЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА ПРОКУПЉА
27. фебруара 2020.
Представљен пројекат “Партнерство за праведно и квалитетно образовање“
28. фебруара 2020.
Прикажи све

Расписан конкурс за расподелу средстава за пројекте НВО и удружења грађана

Град Прокупље, расписао је Јавни позив за финансирање пројеката за невладине организације и удружења грађана за 2020. годину. За ову намену, у буџету Града Прокупља предвиђено је 6.000.000 динара. Пријаве се подносе на посебним обрасцима, који се налазе на званичној интернет страници Града, prokuplje.org.rs, одељак „Конкурси, обавештења и огласи“. Конкурс траје 15 дана од дана објављивања а документација се предаје на писарници Града Прокупља или поштом.

На овом конкурсу могу учествовати невладине организације и удружења грађана са пројектима који своје активности реализују на територији града Прокупља, и то у областима социјално  хуманитарног деловања, заштите и промовисања људских и мањинских права, очувања културне баштине, неговања историјских тековина, развоја културно-уметничког стваралаштва, даље, пројекти који се баве друштвеном бригом о деци, подстицањем наталитета и здравственом заштитом, програми и пројекти за младе, предшколску и школску децу, као и за подстицање и развој привредних делатности (пољопривреда, туризам, занатство, стари и ретки занати, задругарство и др), екологије, заштите животне средине, активности пензионерских организација и афирмисање равноправности полова.

Право учешћа имају невладине организације, односно удружења грађана која су регистрована на територији града Прокупља, односно имају седиште или огранак и делују на том подручју као општинске, међуопштинске или републичке организације не краће од шест месеци.

 

Величина слова: