NAJAVA ZA MEDIJE ZA 28.2.2020. – ZASEDANJE SKUPŠTINE GRADA PROKUPLJA
27. februara 2020.
Predstavljen projekat “Partnerstvo za pravedno i kvalitetno obrazovanje“
28. februara 2020.
Prikaži sve

Raspisan konkurs za raspodelu sredstava za projekte NVO i udruženja građana

Grad Prokuplje, raspisao je Javni poziv za finansiranje projekata za nevladine organizacije i udruženja građana za 2020. godinu. Za ovu namenu, u budžetu Grada Prokuplja predviđeno je 6.000.000 dinara. Prijave se podnose na posebnim obrascima, koji se nalaze na zvaničnoj internet stranici Grada, prokuplje.org.rs, odeljak „Konkursi, obaveštenja i oglasi“. Konkurs traje 15 dana od dana objavljivanja a dokumentacija se predaje na pisarnici Grada Prokuplja ili poštom.

Na ovom konkursu mogu učestvovati nevladine organizacije i udruženja građana sa projektima koji svoje aktivnosti realizuju na teritoriji grada Prokuplja, i to u oblastima socijalno  humanitarnog delovanja, zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, očuvanja kulturne baštine, negovanja istorijskih tekovina, razvoja kulturno-umetničkog stvaralaštva, dalje, projekti koji se bave društvenom brigom o deci, podsticanjem nataliteta i zdravstvenom zaštitom, programi i projekti za mlade, predškolsku i školsku decu, kao i za podsticanje i razvoj privrednih delatnosti (poljoprivreda, turizam, zanatstvo, stari i retki zanati, zadrugarstvo i dr), ekologije, zaštite životne sredine, aktivnosti penzionerskih organizacija i afirmisanje ravnopravnosti polova.

Pravo učešća imaju nevladine organizacije, odnosno udruženja građana koja su registrovana na teritoriji grada Prokuplja, odnosno imaju sedište ili ogranak i deluju na tom području kao opštinske, međuopštinske ili republičke organizacije ne kraće od šest meseci.

 

Veličina slova: