Спортски викенд
16. априла 2018.
Министар културе ускоро у Прокупљу
16. априла 2018.
Прикажи све

Регионална Домијада у спорту одржана у Прокупљу

– Било је потребно уложити много труда, одрицања и напора да постигнете добре резултате и будете тимови ваших домова на овом такмичењу. Тај успех је још већи и значајнији јер те активности усклађујете са својим школским обавезама, изјавио је председник Општине Прокупље Александар Симоновић на отварању 23. Регионалне домијаде у спорту чији организатор је био прокупачки Дом ученика средњих школа.

На овој јединственој спортској манифестацији средњошколаца присуствовало је близу 700 спортиста из Прокупља, Ниша, Зајечара, Бора, Неготина, Црне Траве, Лесковца, Врања, Алексинца, Сурдулице, Босилеграда, Пирота, Књажевца и Бабушнице  који су се такмичили у седам спортских дисциплина.

Свечаном отварању спортских такмичења присуствовао је и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић.

Пожелевши учесницима добре резултате, фер борбу и витештво, Симоновић је учесницима пожелео да се ван терена лепо друже.

-Живот у домовима је помало другачији од већине ваших вршњака, јер ваше школовање захтева да будете одвојени од својих домова и породица. Оваква такмичења и дружења су прилика да се афирмишу праве друштвене вредности које ви кроз ваш рад негујете, рекао је он истакавши да ће сви такмичари  након завршетка спортских борби на терену и међусобног дружења понети лепу слику о Прокупљу.

Према његовим речима добрим резултатима у школи, на спортским теренима и  свим другим активностима велики допринос дају васпитачи јер брину и на прави начин пружају подршку младим генерацијама који су будућност наше земље.

Директорица Дома ученика средњих школа у Прокупљу Јелена Вуковић подвлачи да су припреме за највећи овогодишњи прокупачки спортски догађај почеле пре неколико месеци.

-На Регионалној домијади у спорту сви учесници-спортисти су самим доласком у Прокупље победници. Само учешће дечака и девојчица у малом фудбалу, кошарци, одбојци, стоном тенису, шаху, стрељаштву је нешто што ће они дуго памтити. Оваква окупљања су и прилика да васпитачи размене искуства о раду, а средњошколци склопе многа пријатељства са корисницима домова из других градова, истиче Вуковићева додавши да су сви запослени прокупачког Дома уложили велики труд, знање и енергију да дају допринос овом такмичењу.

Она наглашава да је у припремама за организацију имала велику подршку локалне самоуправе, основних и средњих школа, Спортског савеза,  Дома здравља, Полицијске управе и људи добре воље.

Директори средњошколских домова из Лесковца и Алексинца Иван Илић и Дејан Милиновић импресионирани су били читавом организацијом такмичења.

-Са правом можемо рећи да уз оволики број ученика Прокупље је било град младости. Ово нам није први пут да долазимо у овај град. Оно што смо приметили јесте да се оно из године у годину мења и постаје лепо место за живот и рад људи, истакли су они.

Средњошколке прокупачког Дома прво место заузели су у кошарци, друго у одбојци, а екипно треће у шаху и стрељаштву.  Средњошколци су заузели прво место у одбојци.

Након завршетка такмичења Јелена Вуковић је подвукла да је током боравка средњошколаца Прокупље био град младости, веселих осмеха и дружења који ће сви такмичари дуго памтити.

Додели признања и пехара победницима, као и захвалница појединцима и установама који су дали допринос овој манифестацији, присуствовала је и већница за спорт Општине Прокупље Маја Ранђеловић.

У културном делу програма учествовао је Дечији хор Дома културе“Сањалице“ и КУД „Топличанин“.

Републичка такмичења у Краљеву

Након добрих резултата на Регионалним домијадама у културном стваралаштву и спорту, која су одржана у Пироту и Прокупљу најбоље пласирани прокупачки средњошколци учествоваће и на Републичком  такмичењу које ће се у мају одржати у Краљеву, изјавила је Јелена Вуковић истакавши да су припреме за представљање Дома и Прокупља за ова такмичења већ почела.

Величина слова: