Конкурс за најбољу фотографију прокупачког Дома културе
28. фебруара 2020.
Са последњег скупштинског заседања: Извештај о раду градоначелника и Градског већа
29. фебруара 2020.
Прикажи све

Реконструкција кухињског и техничког блока у објекту „Радост“ одвија се планираном динамиком

Реконструкција система грејања и централне кухиње у објекту „Радост“, једном од четири објекта Предшколске установе “Невен” у Прокупљу, одвија се планираном динамиком. Фаза реконструкције система грејања је завршена, тако да ће малишани моћи да се врате у објекат већ у понедељак, 02. марта.

Пројекат се реализује уз финансијску подршку Европске уније, преко програма ЕУ ПРО, уз суфинансирање из средстава Града Прокупља.

Менаџер пројекта, Маја Башић, изјавила је да је ово веома значајан пројекат, будући да се у објекту „Радост“ налази централна кухиња, из које се храна дистрибуира у све остале објекте, а која од изградње није реконструисана. Реализацијом овог пројекта, побољшаће се услови за боравак и рад 903 детета и 99 запослених, тако што ће се обезбедити квалитетнија припрема, снабдевање и дистрибуција хране у сва четири вртића. Са друге стране, реконструкција система грејања, подразумева замену котлова и енергента, односно прелазак са течног горива на пелет, чиме се доприноси очувању животне средине.

Ако се овоме дода унапређена енергетска ефикасност објекта, која је завршена крајем прошле године, неоспорно је да ће завршетком и овог пројекта, доћи до смањења и трошкова грејања и потрошње електричне енергије, а уштеђена средства моћи ће да се користе за даље унапређење рада Предшколске установе и боравка деце у вртићима.

Извођач радова је група понуђача коју заступа АМИ – МОНТЕР д.о.о. из Kрушевца, која је изабрана у поступку јавне набавке, коју је спровео Град Прокупље.

Величина слова: