Топло време крајем фебруара и почетком марта виноградари су искористили за резидбу у својим виноградима. Пољопривредни стручњаци из области виноградарства препоручују да се резидба обави пре кретања вегетације, односно до почетка пролећа.
Саветодавац за воћарство и виноградарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби (ПССС) Прокупље Магдалена Тодоровић изјавила је да је резидба винове лозе веома значајна агротехничка мера и представља један од најважнијих корака и гајењу винове лозе.
–Орезан виноград даје лепше, крупније и квалитетније плодове, са већим садржајем шећера и суве материје. Сама резидба требала би да се обаве пре кретања вегетације, истакла је она.
У највећем винограду на југу Србије „Топличким виноградима“, који се налазе у селу Гојиновац, недалеко од Прокупља, који се простире на површини од скоро 50 хектара, резидба је у пуном јеку.
–Блага зима и високе температуре, неуобичајене за ово доба године, условили су да смо са резидбом кренули у првој половини фебруара. Овај посао до сада је обављен на површини од близу 35 хектара, изјавио је менаџер у „Топличким виноградима“ Драган Ковачевић и додао да очекује да резидба буде завршена у наредних 10 радних дана, односно до краја марта.