Акција добровољног давања крви у понедељак
23. јануара 2020.
Три поставке Народног музеја Топлице-културна добра од највеће важности за Србију
24. јануара 2020.
Прикажи све

Родни крај се не заборавља

У серијалу “Наши и успешни”, који организује Јастребац-епигенија, у сарадњи са “Филм клубом“ у Прокупљу и Удружењем “Волимо Јастребац”, грађанима се представио Стојан Цветковић, власник фирме Килер ауто у Земуну.

Ова фирма основана је 1991. године као радња за поправку издувних система на возилима. Неколико година касније, предузеће се опрема линијом за производњу издувних лонаца и делова издувних система и прераста у фирму за производњу, промет и услужне делатности.

-Од једне мале радње у којој сам почео да радим, фирма је прерасла у једно средње предузеће где тренутно ради 70 радника. Много знања, рада, стрпљења и одрицања требало је да би се  створило ово што сада имамо, рекао је он и додао да током свог живота и рада у Земуну, никада није заборавио своје родно село Горње Кординце и Прокупље.

Овај угледни привредник, који је био и председник Удружења Топличана у Београду, финансирао је изградњу цркве “Козме и Дамјана” у свом селу, био покретач пољопривредно-туристичке манифестације “Топлички сабор вишњара” и донатор многих хуманитарних акција.

За свој дугогодишњи рад и допринос развоју свог родног краја, добитник је многобројних домаћих и међународних признања.

-Током свог радног века, стално сам долазио у Прокупље и своје село. Са својим пословним партнерима и привредницима из Топлице, настојао сам да помогнем развоју овог краја и људима који у њему живе, закључио је Цветковић.

Разговору са овим привредником, присуствовао је и заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић, који је изјавио да је ово била јединствена прилика да се млади привредници упознају са свим потешкоћама, али и успесима пословања једне фирме.

-Пример Стојана Цветковића, јасно показује како се од једне мале занатске радње ствара једна успешна фирма. У свом дугогодишњем успешном раду, он је на разне начине помагао свој родни крај, рекао је Пауновић и закључио да родно место не треба да се заборави, без обзира где живели и радили.

Величина слова: