„Драинчеви сусрети песника“ почињу у понедељак
23. августа 2019.
У другом уписном року слободно 107 места
26. августа 2019.
Прикажи све

Санирани удаљени планински путеви

Локална самоуправа у сарадњи са Шумском управом Прокупље, обезбедила је средства за санацију путева у неколико удаљених планинских села, на подручју Житног Потока.

Како је истакао члан Градског већа, Жарко Копривица, захваљујући заједничком залагању, ових дана  завршена је санација  путних праваца Горњи Статовац – Широке њиве у дужини од 3,5 километра, Доњи Статовац – Ранкова Река дужине око 2,5 километра, део пута Нови Ђуревац – Ранковачко језеро дужине један километар, као и  пут који повезује засеоке Богујевачки бор и Пауновце у дужини од једног километра.

– Поред радова на подручју града, где су многе улице асфалтиране, санирани ископи и канали, уређени тротоари, локална самоуправа није заборавила ни удаљене планинске путеве који повезују разуђена села на том подручју. У сарадњи са Шумском управом,  завршена је санација многих путних праваца који су били у изузетно лошем стању. Рашчишћено је растиње и шибље поред путева, очишћени канали и извршено равнање путева, тако да је сада кретање много безбедније и брже, истакао је већник Копривица.

Како је најавио, радови ће бити настављени и у наредном периоду, јер Град Прокупље улаже велики напор да свим грађанима, како онима који живе у граду, приградским насељима, селима, тако и житељима најудаљенијих планинских села и засеока, обезбеди што боље услове за живот.

Величина слова: