Општина Прокупље: Хвала свима који су помогли у изградњи споменика „Гвозденом пуку“
2. новембра 2018.
Одбојкаши добили у Врању за прво место
5. новембра 2018.
Прикажи све

Саветодавци ПСС Прокупље утичу на унапређење пољопривредне производње

Саветодавци ПСС Прокупље, поред предавања по месним заједницама, обилазе и пољопривредна газдинства на територији целог Топличког округа и одржавају низ активности по налогу Министарства пољопривреде.

По речима в.д. директора ове службе, Дејана Тонића, на терену и на самом имању пољопривредних произвођача, саветодавци утичу на унапређење пољопривредне производње, како у домену примарне пољопривредне производње, тако и у диверзификацији пољопривредних производа, органске производње, вођењу књиге поља и виноградарског регистра, безбедној примени пестицидa.

-Ово ће, уједно, бити и теме на најављеној Зимској школи-семинару за пољопривредне произвођаче, која се одржава половином овог месеца у три општине Топличког округа, и то у Блацу, Прокупљу и Житорађи. О Зимској школи ћемо на нашем сајту благовремено обавестити све заинтересоване о терминима одржавања, каже Тонић.

У ПСС-у истичу да се произвођачи, заинтересовани за агрохемијску анализу земљишта, могу јавити служби.

-За ову годину, рокови за подношење захтева за подстицаје су завршени. Важно је да се произвођачи, пре куповине механизације, консултују са нашим саветодавцима, како би остварили права у наредној години, казали су из ПСС Прокупље.

Величина слова: