Opština Prokuplje: Hvala svima koji su pomogli u izgradnji spomenika „Gvozdenom puku“
2. novembra 2018.
Odbojkaši dobili u Vranju za prvo mesto
5. novembra 2018.
Prikaži sve

Savetodavci PSS Prokuplje utiču na unapređenje poljoprivredne proizvodnje

Savetodavci PSS Prokuplje, pored predavanja po mesnim zajednicama, obilaze i poljoprivredna gazdinstva na teritoriji celog Topličkog okruga i održavaju niz aktivnosti po nalogu Ministarstva poljoprivrede.

Po rečima v.d. direktora ove službe, Dejana Tonića, na terenu i na samom imanju poljoprivrednih proizvođača, savetodavci utiču na unapređenje poljoprivredne proizvodnje, kako u domenu primarne poljoprivredne proizvodnje, tako i u diverzifikaciji poljoprivrednih proizvoda, organske proizvodnje, vođenju knjige polja i vinogradarskog registra, bezbednoj primeni pesticida.

-Ovo će, ujedno, biti i teme na najavljenoj Zimskoj školi-seminaru za poljoprivredne proizvođače, koja se održava polovinom ovog meseca u tri opštine Topličkog okruga, i to u Blacu, Prokuplju i Žitorađi. O Zimskoj školi ćemo na našem sajtu blagovremeno obavestiti sve zainteresovane o terminima održavanja, kaže Tonić.

U PSS-u ističu da se proizvođači, zainteresovani za agrohemijsku analizu zemljišta, mogu javiti službi.

-Za ovu godinu, rokovi za podnošenje zahteva za podsticaje su završeni. Važno je da se proizvođači, pre kupovine mehanizacije, konsultuju sa našim savetodavcima, kako bi ostvarili prava u narednoj godini, kazali su iz PSS Prokuplje.

Veličina slova: