Završen nasip na Toplici i Stražavačkoj reci–trajno rešen problem plavljenja!
11. decembra 2018.
Sutra otvaranje izložbe „SAD-Srbija, 1918-2018, diplomatski i kulturni odnosi“
11. decembra 2018.
Prikaži sve

Savetodavci stiču nova znanja na seminaru na Zlatiboru

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, na Zlatiboru će se od 12. do 14. decembra održati seminar za savetodavce Poljoprivredno savetodavnih i stručnih službi Srbije. Na ovim desetim susretima očekuje se učešće 23 PSSS iz svih krajeva Srbije, među kojima će biti i savetodavci prokupačke službe.

Moto ovogodišnjih tradicionalnih susreta savetodavaca je “Put u budućnost i tradicija i digitalizacija”.

Vršilac dužnosti direktora PSSS Prokuplje, Dejan Tonić, naglašava da će se na savetovanjima, predavanjima, radionicama i drugim skupovima posebna pažnja ukazati na značaj digitalizacije i precizne poljoprivrede.

-Eminentni stručnjaci iz naučnoistraživačkih ustanova, fakulteta, mnogih firmi govoriće o najnovijim dostignućima u oblasti voćarstva, ratarstva, stočarstva, zaštite bilja, agrarnoj politici. Isto tako, na seminaru će biti predstavljene i aktuelne teme od značaja za savetodavni rad i razvoj poljoprivrede u Srbiji, izjavio je Tonić i dodao da je ovo jedinstvena prilika kada savetodavci iz PSSS Srbije razmenjuju iskustva o svom radu.

Kao i prethodnih, tako će i ove godine na štandu prokupačke službe biti predstavljeni i poljoprivredni proizvodi iz Toplice.

Tonić je rekao da će na Zlatiboru biti izloženi proizvodi Pčelarske zadruge “Umac” iz Prokuplja, “Boki fuda” iz Donje Toponice, Vinogradarsko-voćarskog i pčelarskog gazdinstva “Maletić” iz Velike Plane, poljoprivrednog gazdinstva Ljubinka Vasiljevića iz Gornje Rečice, Udruženja pčelara “Pčelica” iz Prokuplja, Udruženja pčelara iz Blaca, poljoprivrednog gazdinstva Radice Bošković iz blačkog sela Sibnica i drugih poljoprivrednih gazdinstava.

Zemlja gost ovogodišnjih susreta savetodavaca Srbije je Kanada.

Veličina slova: