Промоција новог „Тока“
20. фебруара 2018.
Недеља богата културом
21. фебруара 2018.
Прикажи све

Шеста акција бесплатних превентивних прегледа

На иницијативу Министарства здравља Републке Србије, у Општој болници „Др Алекса Савић“ у Прокупљу   ће  у недељу, 25. фебруара бити организована  шеста акција бесплатних превентивних прегледа.

У просторијама Службе интерне медицине  грађани ће  у периоду од 8 до 16 часова моћи да провере своје здравствено стање без упута и здравствене књижице.

У оквиру предстојећих превентивних прегледа заинтересовани грађани могу обавити офталмолошки преглед, кардиолошки преглед, контролу шећера у крви и  анализу  тумор маркера дојке.

Из прокупачке болнице позивају грађане да искористе  прилику и изврше контролу  свога здравља које им омогућава акција Министарства здравља . Треба напоменути  и то да ће  у случају потребе  бити урађено и терапијско збрињавање од стране ангажованих лекара.

Министарство здравља организовало је  велику акцију бесплатних превентивних прегледа  на територији  Србије,  у циљу ране дијагностике и промоције  превенције као најефикаснијег начина  бриге о здрављу. Колики је значај ове акције  показује  изузетно велики одзив грађана, као и чињеница да  су симптоми  неких  обољења  благовремено откривени  код знатног броја пацијената .

Величина слова: