Promocija novog „Toka“
20. februara 2018.
Nedelja bogata kulturom
21. februara 2018.
Prikaži sve

Šesta akcija besplatnih preventivnih pregleda

Na inicijativu Ministarstva zdravlja Republke Srbije, u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju   će  u nedelju, 25. februara biti organizovana  šesta akcija besplatnih preventivnih pregleda.

U prostorijama Službe interne medicine  građani će  u periodu od 8 do 16 časova moći da provere svoje zdravstveno stanje bez uputa i zdravstvene knjižice.

U okviru predstojećih preventivnih pregleda zainteresovani građani mogu obaviti oftalmološki pregled, kardiološki pregled, kontrolu šećera u krvi i  analizu  tumor markera dojke.

Iz prokupačke bolnice pozivaju građane da iskoriste  priliku i izvrše kontrolu  svoga zdravlja koje im omogućava akcija Ministarstva zdravlja . Treba napomenuti  i to da će  u slučaju potrebe  biti urađeno i terapijsko zbrinjavanje od strane angažovanih lekara.

Ministarstvo zdravlja organizovalo je  veliku akciju besplatnih preventivnih pregleda  na teritoriji  Srbije,  u cilju rane dijagnostike i promocije  prevencije kao najefikasnijeg načina  brige o zdravlju. Koliki je značaj ove akcije  pokazuje  izuzetno veliki odziv građana, kao i činjenica da  su simptomi  nekih  oboljenja  blagovremeno otkriveni  kod znatnog broja pacijenata .

Veličina slova: