Семинар о културним добрима и музејским предметима у Музеју у Прокупљу
26. марта 2019.
Представљен програм РОМАКТЕД у Прокупљу, циљ-побољшање живота Рома
26. марта 2019.
Прикажи све

Смех је лек: Колективна прослава рођендана у Дому за старе

Руководство и запослени у Дому за смештај и негу старих лица у Прокупљу свакодневним активностима труде се да улепшају и оплемене живот корисницима установе. Зато се током целе године организују разне културно-забавне активности у којима, осим старих лица, учествују и ученици прокупачких основних и средњих школа, глумци, музичари и други.

-Сваке, па и ове године једном месечно организујемо прославу рођендана за све кориснике који су рођени истог месеца. Дом тада организује забаву где се слављеницима деле скромни поклони и организује кратак културно-забавни програм. На овим прославама неизбежна је и торта коју старим лицима дарује установа, изјавила је радни терапеут Дома за негу и смештај старих лица Весна Голоб.

Према њеним речима, организовање колективних прослава рођендана постало је традиционално.

Ове године, међу многобројним слављеницима били су Богдан Ђорђевић, Марина Катић, Милисав Јовичић, Петар Николић и Зоран Костић који имају више од седамдесет и осамдесет година, који су рекли да је колективно организовање прославе рођендана леп и хуман гест.

-Организовање разних манифестација, као што је и прослава рођендана, говори о томе да нисмо заборављени, како од чланова наших породица, тако и од запослених у Дому. Ове прославе нас сећају на младост, слажу се они.

Величина слова: