Budućnost je u organskoj proizvodnji
30. maja 2018.
Smanjen broj krivičnih dela
31. maja 2018.
Prikaži sve

Smotra arheološkog filma u galeriji „Boža Ilić“

Narodni muzej Toplice u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu organizovao je 19. Smotru arheološkog filma u Prokuplju.

Ova manifestacija je otvorena 28. maja filmom „Novi osvrt na Nazaret, arheologija i tradicija“, a završiće se 31. maja filmom „Petrus, srednjevekovni grad“.

-Na ovakvim manifestacijama naši najvažniji i najčešći gosti su učenici osnovnih škola. Tako je i ovaj put, zahvaljujući dobroj saradnji sa Osnovnom školom „9. oktobar“ gosti galerije i ove smotre su učenici petog i šestog razreda, koji su sa nastavnicom istorije Slavicom Milenković, došli da potvrde znanje koje su stekli na redovnom času, rekla je vodič Marijana Ostojić.

Narodni muzej Toplice je po četvrti put deo ove manifestacije, a zainteresovana publika je u prilici da pogleda 12 filmova. Smotra je zamišljena kao revija najnovijih ostvarenja u produkciji dokumentarnog filma. Oni najčešće govore o starim civilizacijama i dragocenim svetskim spomenicima, a zamišljeni su kao reportaže, koje imaju i obrazovni karakter.

Veličina slova: