Нови правилник за подстицајна средства
13. априла 2018.
Почиње Еко квиз за прокупачке основце
13. априла 2018.
Прикажи све

Спроведена акција „Деца вас воле и моле“

Полазници Предшколске установе „Невен“  из Прокупља , заједно са својим васпитачицама уз помоћ припадника Саобраћајне полиције, спровели су акцију под слоганом „Деца вас воле и моле“. У акцији је учествовало 32 малишана предшколског узраста.

Према речима организатора основни циљ акције је да се деца упознају са прописима и понашањем у саобраћају и да апелују на возаче да  поштују саобраћајне знаке.

Васпитачица у Предшколској установи Симона Ерчевић истиче да су они овом акцијом на практичан начин показали како деца треба да се понашају на улици.

-Многобројним  креативним активностима у учионицама и обиласком раскрсница малишане упућујемо на правилно и безбедно кретање и понашање на улици, рекла је Ерчевић додавши да ће ова акција трајати од 12. до 20. априла.

Цртеже са мотивима из саобраћаја под називом „Деца вас воле и моле“ деца су поделила  возачима и другим учесницима у саобраћају.

-Све похвале за ову акцију. Било би добро када би се чешће организовала. Апелујем на све возаче да поштују саобраћајне прописе и да посебну пажњу приликом вожње обрате код школа, вртића и болница, нагласио је возач Добрица Ђокић из Џигоља додаши да се ђацима у нижим разредима основних школа треба више говорити о понашању деце и њихових родитења, као  и самих возача у саобраћају.

Јовица Пешић из Самариновца код Житорађе  је са великим задовољством прихватио цртеж  са поруком коју су му упутила деца предшколског узраста.

-Деца су наше највеће благо. На сваком месту треба да их чувамо. Свој велики допринос  могу да дају и возачи поштујући саобраћајне прописе, као и да током вожње посебну  пажњу обрате  кад су у зони обданишта и школа, нагласио је Пешић.

Величина слова: