Шанса за незапослене у Топличком округу
23. фебруара 2018.
Прокупље на Сајму туризма
23. фебруара 2018.
Прикажи све

„Сретењски сусрети песника“ у Дому културе

У прокупачком Дому културе вечерас у 18 часова почињу „Сретењски сусрети песника“. Песнике из свих крајева наше земље на Сретењским сусретима, који се у нашем граду традиционално организују већ тринаесту годину заредом, дочекаће топлички песници.

Оно што је још важније, како каже организатор ових сусрета Дом културе, јесте да се они враћају тамо где и припадају, својој матичној кући.

Тридесетак песника из различитих крајева наше земље угостиће књижевни ствараоци из Топлице у реновираној згради Дома културе. Сваки од њих казиваће по једну своју песму, а најбољи ће бити награђени Сретњском повељом и Сретењским одличјем. Лауреати ће добити по једну књигу и захвалницу, као и слику са Ликовне колоније „Ајдановац“. Највећа награда за овогодишње добитнике, ипак ће бити објављивање њихове песме у часопису „Ток“.

„Сретењски сусрети“ ћe ове године по четврти пут бити одржани у виду песничког маратона и по четврти пут ће најбољи песници понети Сретењску повељу и Сретењско одличје. Ове награде су први пут додељене поводом десетогодишњице Сретењских сусрета 2015. године.

Величина слова: