Šansa za nezaposlene u Topličkom okrugu
23. februara 2018.
Prokuplje na Sajmu turizma
23. februara 2018.
Prikaži sve

„Sretenjski susreti pesnika“ u Domu kulture

U prokupačkom Domu kulture večeras u 18 časova počinju „Sretenjski susreti pesnika“. Pesnike iz svih krajeva naše zemlje na Sretenjskim susretima, koji se u našem gradu tradicionalno organizuju već trinaestu godinu zaredom, dočekaće toplički pesnici.

Ono što je još važnije, kako kaže organizator ovih susreta Dom kulture, jeste da se oni vraćaju tamo gde i pripadaju, svojoj matičnoj kući.

Tridesetak pesnika iz različitih krajeva naše zemlje ugostiće književni stvaraoci iz Toplice u renoviranoj zgradi Doma kulture. Svaki od njih kazivaće po jednu svoju pesmu, a najbolji će biti nagrađeni Sretnjskom poveljom i Sretenjskim odličjem. Laureati će dobiti po jednu knjigu i zahvalnicu, kao i sliku sa Likovne kolonije „Ajdanovac“. Najveća nagrada za ovogodišnje dobitnike, ipak će biti objavljivanje njihove pesme u časopisu „Tok“.

„Sretenjski susreti“ će ove godine po četvrti put biti održani u vidu pesničkog maratona i po četvrti put će najbolji pesnici poneti Sretenjsku povelju i Sretenjsko odličje. Ove nagrade su prvi put dodeljene povodom desetogodišnjice Sretenjskih susreta 2015. godine.

Veličina slova: