По традицији, на одушевљење публике: КУД „Абрашевић“ одржало концерт за памћење
18. децембра 2018.
Прокупачкој публици представљен трећи „Топлички зборник“
18. децембра 2018.
Прикажи све

Штаб за ванредне ситуације усвојио предлог Плана рада за наредну годину

На седници Штаба за ванредне ситуације Града Прокупља усвојен је предлог Плана рада Штаба за наредну годину.

Говорећи о овом Плану, заменик команданта Штаба за ванредне ситуације, Мирољуб Пауновић, рекао је да је у циљу заштите  грађана, пословних и стамбених објеката, неопходно предузети све превентивне мере ради спречавања материјалних штета и пружања неопходне помоћи угроженом становништву у ванредним ситуацијама.

Овај План рада разматраће чланови Градског већа, а онда ће се наћи пред одборницима Скупштине Града.

-Ове године, од 4. до 12. марта, услед обилних падавина и наглог топљења снега, у Прокупљу је проглашена ванредна ситуација. Превентивним деловањем свих надлежних служби, нису били угрожени људски животи, а на инфраструктурним, пословним и стамбеним објектима није причињена велика материјална штета, изјавио је Пауновић и додао да су у претходном периоду, на реци Топлици, урађени многи послови како би се спречило њено изливање из корита.

Он је напоменуо да је уређење корита реке Топлице у непосредној близини бивше Фабрике стакла једна од највећих инвестиција.

-Уређењем корита реке Топлице и ушћа Стражавачког потока биће спречено плављење Липарске улице, појединих погона компаније Леони, у којој је запослено близу 3.000 радника, и ромског насеља, каже Пауновић, који је похвалио службе које су током викенда својим великим ангажовањем допринеле да све саобраћајнице у граду Прокупљу буду проходне.

Да би сви главни путни правци били проходни, у протекла два дана бачено је 12 тона соли и пет кубика ризле.

Величина слова: