Po tradiciji, na oduševljenje publike: KUD „Abrašević“ održalo koncert za pamćenje
18. decembra 2018.
Prokupačkoj publici predstavljen treći „Toplički zbornik“
18. decembra 2018.
Prikaži sve

Štab za vanredne situacije usvojio predlog Plana rada za narednu godinu

Na sednici Štaba za vanredne situacije Grada Prokuplja usvojen je predlog Plana rada Štaba za narednu godinu.

Govoreći o ovom Planu, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije, Miroljub Paunović, rekao je da je u cilju zaštite  građana, poslovnih i stambenih objekata, neophodno preduzeti sve preventivne mere radi sprečavanja materijalnih šteta i pružanja neophodne pomoći ugroženom stanovništvu u vanrednim situacijama.

Ovaj Plan rada razmatraće članovi Gradskog veća, a onda će se naći pred odbornicima Skupštine Grada.

-Ove godine, od 4. do 12. marta, usled obilnih padavina i naglog topljenja snega, u Prokuplju je proglašena vanredna situacija. Preventivnim delovanjem svih nadležnih službi, nisu bili ugroženi ljudski životi, a na infrastrukturnim, poslovnim i stambenim objektima nije pričinjena velika materijalna šteta, izjavio je Paunović i dodao da su u prethodnom periodu, na reci Toplici, urađeni mnogi poslovi kako bi se sprečilo njeno izlivanje iz korita.

On je napomenuo da je uređenje korita reke Toplice u neposrednoj blizini bivše Fabrike stakla jedna od najvećih investicija.

-Uređenjem korita reke Toplice i ušća Stražavačkog potoka biće sprečeno plavljenje Liparske ulice, pojedinih pogona kompanije Leoni, u kojoj je zaposleno blizu 3.000 radnika, i romskog naselja, kaže Paunović, koji je pohvalio službe koje su tokom vikenda svojim velikim angažovanjem doprinele da sve saobraćajnice u gradu Prokuplju budu prohodne.

Da bi svi glavni putni pravci bili prohodni, u protekla dva dana bačeno je 12 tona soli i pet kubika rizle.

Veličina slova: