Неопходна већа подршка Мобилним тимовима за социјално укључивање Рома и Ромкиња
25. марта 2019.
Семинар о културним добрима и музејским предметима у Музеју у Прокупљу
26. марта 2019.
Прикажи све

Стање у Бресници редовно, воде има довољно

-Упркос суши, у акумулационом језеру Бресница, стање је уредно, изјавила је данас вршилац дужности директора Јавно комуналног предузећа „Хамеум“ Радмила Перић.

Према њеним речима, испуштање воде из акумулације се врши редовно и контролисано, под надзором ЈП „Србијаводе“.

Како је прецизирала директорка Перић, редован ниво на Бресници је 18 метара, а тренутно се вода налази на 18,5 метара, што је довољно капацитета за уредно снабдевање града, а и довољно простора да прими очекиване велике количине воде након пролећног отапања снега са околних планина.

-Водоснабдевање из рени бунара, из којих се други део града снабдева водом је такође уредно, истиче Перић и објашњава да се у бунарима вода налази на великој дубини и њен ниво не зависи од тренутних падавина.

Према њеним речима, житељи Прокупља у свим деловима града, као и они који су у приградским насељима сада имају уредно снабдевање и пију потпуно здраву воду.

-Квалитет наше пијаће воде је одличан и он се контролише три пута месечно на Институту за јавно здравље у Нишу у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће, истиче директорка.

Како додаје, ради детаљне контроле, вода се узоркује са свих изворишта и из водоводне мреже у целом граду и приградским насељима.

Величина слова: