Neophodna veća podrška Mobilnim timovima za socijalno uključivanje Roma i Romkinja
25. marta 2019.
Seminar o kulturnim dobrima i muzejskim predmetima u Muzeju u Prokuplju
26. marta 2019.
Prikaži sve

Stanje u Bresnici redovno, vode ima dovoljno

-Uprkos suši, u akumulacionom jezeru Bresnica, stanje je uredno, izjavila je danas vršilac dužnosti direktora Javno komunalnog preduzeća „Hameum“ Radmila Perić.

Prema njenim rečima, ispuštanje vode iz akumulacije se vrši redovno i kontrolisano, pod nadzorom JP „Srbijavode“.

Kako je precizirala direktorka Perić, redovan nivo na Bresnici je 18 metara, a trenutno se voda nalazi na 18,5 metara, što je dovoljno kapaciteta za uredno snabdevanje grada, a i dovoljno prostora da primi očekivane velike količine vode nakon prolećnog otapanja snega sa okolnih planina.

-Vodosnabdevanje iz reni bunara, iz kojih se drugi deo grada snabdeva vodom je takođe uredno, ističe Perić i objašnjava da se u bunarima voda nalazi na velikoj dubini i njen nivo ne zavisi od trenutnih padavina.

Prema njenim rečima, žitelji Prokuplja u svim delovima grada, kao i oni koji su u prigradskim naseljima sada imaju uredno snabdevanje i piju potpuno zdravu vodu.

-Kvalitet naše pijaće vode je odličan i on se kontroliše tri puta mesečno na Institutu za javno zdravlje u Nišu u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, ističe direktorka.

Kako dodaje, radi detaljne kontrole, voda se uzorkuje sa svih izvorišta i iz vodovodne mreže u celom gradu i prigradskim naseljima.

Veličina slova: