Ispovest pobunjenog pesnika kroz stihove
28. avgusta 2018.
Gostoljubivost na svakom koraku
29. avgusta 2018.
Prikaži sve

Stihovi za Drainca

U okviru ovogodišnje 49. književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“, u galeriji „Boža Ilić“, održano je pesničko veče. Na veliko zadovoljstvo Prokupčana, Drainčeve stihove je govorio dramski umetnik iz Beograda Vico Dardić.

U programu su učestvovali i članovi grupe Književna boemija iz Niša. Baš kao i na ranijim nastupima i ovo prokupačko veče posvećeno Draincu, odisalo je svojevrsnim pečatom ovih mladih izvođača.

Njima su se pridružili i pesnici učesnici ovogodišnjih „Drainčevih susreta“, laureat Vlasta Mladenović, Biljana Dojčinović, Mirjana Kovačević, Miroslav Maksimović, Bratislav Milanović, Miljurko Vukadinović, Slobodan Zubanović, Miroslav Aleksić, Dane Stojiljković, Milivoje Krstić i Daniel Jovanović.

Pesnički karavan ovogodišnje manifestacije, koja sledeće godine slavi pola veka trajanja, danas obilazi Đavolju varoš, Kuršumliju, Blace i Trbunje, gde će se pred kućom Rada Drainca osvrnuti na njegov život i stvaralaštvo, ali i njemu u čast govoriti stihove.

Program „Drainčevih  susreta“ završiće se u petak 31. avgusta. Tog dana u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u 18 časova biće održano književno veče pod nazivom „Književnost gradova“, kada će prokupački stvaraoci,  ugostiti pesnike iz Čačka.  U 19 časova i 30 minuta biće održan muzičko scenski prikaz Poetskog teatra  biblioteke, a odmah potom i dodeljena nagrada za najbolju knjigu topličkog pisca u 2017. godini.

Veličina slova: