Спортски викенд: Победа ЖРК, одбојкаша, кошаркаша, фудбалера
29. октобра 2018.
О улагањима у прокупачке школе са већницом за просвету и омладину у Општини Прокупље Мајом Ранђеловић
29. октобра 2018.
Прикажи све

Топле чарапе за кориснике Установе “Сунце”

Актив жена Удружења инвалида рада из Прокупља и ове године покренуо је акцију плетења топлих чарапа које ће поклонити у хуманитарне сврхе.

Председник удружења Слободан Чупић изјавио је да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије обезбедило средства за куповину вунице.

-Ово је трећа година заредом како чланице Актива жена плету топлу гардеробу коју поклањамо одређеним установама. У претходне две године зимске џемпере, капе, шалове и рукавице поклонили смо ђацима слабијег материјалног стања у ОШ “Ратко Павловић Ћићко” и “Свети Сава”. Ове године, плетене топле чарапе планирамо да поклонимо корисницима Дневног боравка за децу и омладину ометану у развоју “Сунце” у Водицама, изјавио је он и додао да очекује да деци поклоне уручи до краја новембра или почетком децембра.

-Велико ми је задовољство што са члановима Удружења плетем топлу одећу која ће се доделити школама или другим установама. Своје богато знање, машту и идеју настојимо да пренесемо плетењем зимске одеће, изјавила је члан Актива жена Удружења инвалида рада Милојка Анђелковић и додала да је то један мали, али изузетно вредан допринос, који жене овог Актива могу да пруже онима којима је помоћ неопходна.

 

 

 

Величина слова: