Likovna kolonija u čast velikog slikara Bože Ilića
15. jula 2019.
Ovogodišnji laureat Plakete Svetog Prokopija doktor Dragan Milić
16. jula 2019.
Prikaži sve

Tradicionalni šahovski turnir u okviru obeležavanja gradske slave

Sportski program u sklopu proslave gradske slave, tradicionalno je počeo šahovskim turnirom najmlađih članova Šah kluba „Topličani“ u centru grada. Na turniru je učestvovalo više od 20 devojčica i dečaka, a najviše su pokazale devojčice Anja Nikolić, Emilija Radisavljević i Anastasija Stošić, dok su se kod dečaka istakli Veljko Paunović, Strahinja Simonović i Marko Miljojković.

-Deca uživaju u ovakvim manifestacijama, a nama je izuzetno drago što učestvujemo u slavskim svečanostima. Veliki broj dece se odazvao i ovo je prava prilika da se druže i da prikažu šahovsko umeće. Bilo je dosta publike, što je i cilj ove manifestacije i još jednom zahvaljujem se Gradu Prokuplju koji nam godinama omogućava da učestvujemo u proslavi slave grada, rekla je Ana Benderać, trener ŠK “Topličani”.

U sportskom delu proslave gradske slave, nakon šahovskog turnira, održaće se i turniri u malom fudbalu, basketu i odbojci, takmičenje u pecanju i pripremanju riblje čorbe, kao i manifestacija sport za najmlađe.

Veličina slova: