Ускрс у храму Светог Прокопија
10. априла 2018.
Изложба Добрија Стојановића у прокупачкој Галерији
11. априла 2018.
Прикажи све

У Прокупљу Еко квиз за основце

Прокупачка општина се ове године прикључила републичкој манифестацији под називом Еко квиз “Прљаво или чисто није исто” који се већ неколико година организује широм Србије.

Овај квиз је пре неколико година почео да организује град Београд односно ЈКП „Градска чистоћа“, Београд за ученике од петог до осмог разреда основних школа из тог града. „Еко-квиз“ је стекао такву популарност међу ђацима да је проширен и на национални ниво. Из године у годину прикључило му се много градова широм Србије. Од ове године у организацији локалне самоуправе овом квизу прикључиће се и прокупачки ђаци.

– Сараданици у организацији овог квиза Општини Прокупље су запослени у ЈКП ,, Хамеум“ а циљ му је подизање нивоа свести и едукација основаца о значају заштите животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. На овај начин се кроз игру, дружење и забаву презентује значај очувања наше планете, а ми као главни актери, морамо да бринемо првенствено о себи, кажу у локалној самоуправи.

Тако ће се 16. априла у нашем граду у спортској хали ,,Др Зоран Ђинђић одржати прво општинско такмичење у Еко квизу. Такмичиће се екипе свих шест прокупачких основних школа. Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда, а такмичиће се у играма: рециклажа, мет пирамида, пет кошарка, ћорава бака, као и у еко – питалицама, и еко – слагалици.

Победник општинског такмичења иде на републичко полуфинално такмичење које ће се одржати 10. маја у Београду. Финале републичког Еко квиза заказано је за 25.мај у Зрењанину.

 

 

Величина слова: