Предавање за пчеларе и воћаре
14. марта 2018.
Едукација произвођача воћа и меда
15. марта 2018.
Прикажи све

У Прокупљу обележен Светски дан потрошача

Данас  је Организација потрошача, обиласком продавница и поделом флајера о правима потрошача у Прокупљу обележила Светски дан потрошача.

Председница те Организације у Прокупљу Снежана Апостоловић истакла је да она ради већ 21 годину и да је увек била, и биће, у служби потрошача.

-Током прошле године обратило нам се 228 грађана за заштиту својих права. Захваљујући ангажовању наших чланова  и тржишних инспектора, као и разумевању великог  броја трговаца 80 одсто жалби решено је у корист потрошача, изјавила је Апостоловић и додала да се највећи број рекламација односио на обућу, мобилне телефоне и белу технику.

Начелник Тржишне инскепције Топличког округа у Прокупљу Миодраг Арсић наглашава да су тржишни инспектори током 2017. године извршили 4.200 инспекцијских надзора и 950 инспекцијских контрола .

-У том периоду инспекција је примила 3.200 пријава грађана на рекламације, што је за 13,5 одсто мање у односу на предпрошлу годину, изјавио је Арсић додавши да купци посебну пажњу треба да обрате када купују робу путем интернета јер ту постоје највеће могућности за преваре које се тешко доказују .

Величина слова: