Topličanin startovao silovito
19. avgusta 2019.
Završena podela humanitarnih paketa na seoskom području
19. avgusta 2019.
Prikaži sve

U sredu počinje pozorišni Festival „Beskraj 10 kvadrata“

U sredu 21. avgusta u našem gradu, počeće peti jubilarni, pozorišni Festival „Beskraj 10 kvadrata“ i trajaće do 29. ovog meseca. Na veliko zadovoljstvo pozorišne publike, on će i ove godine okupiti pozorišne trupe iz Toplice i Srbije.

Prva predstava, prvog dana Festivala, koju će videti prokupačka publika, jeste „Putujuće pozorište Šopalović“ blačkog pozorišta „Teatar 13“ u restoranu „Luna“. Pozorište iz Gornjeg Milanovca gostovaće sa predstavom „Profesionalac“ u prokupačkom Domu kulture 22. avgusta, dok će Dramska grupa „Fil-art“ igrati „Znakove“ u Narodnom muzeju Toplice. Poslednjeg dana Festivala, publika će imati priliku da pogleda jubilarnu predstavu Miroljuba Mirovića Facira, pod nazivom „Poslednji radni dan“ u Domu kulture. Festival nije takmičarskog karaktera, ulaz je slobodan, a sve predstave su zakazane za 20 sati.

Ono što je karakteristično i po čemu je ovaj Festival prepoznatljiv, jeste da se predstave igraju i na otvorenom, na sportskim terenima, trgovima, dečijim igralištima, u baštama restorana i parkovima.

Festival “Beskraj 10 kvadrata” se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Prokuplja, prokupačkih ustanova kulture i brojnih sponzora. Ova godina je izuzetno važna za pozorišnu umetnost u Prokuplju, jer se obeležava 100 godina od prve pozorišne predstave, 50 godina umetničkog rada prokupačkog glumca Miroljuba Mirovića Facira i pet godina Festivala “Beskraj 10 kvadrata“.

 

 

Veličina slova: