Корисници Дома старих посетили Нишку Бању
11. јуна 2018.
Радови на Градском базену
12. јуна 2018.
Прикажи све

У Великој Плани поправљен пут

Радови на санацији пута у Великој Плани код засеока Баре завршени су пре два дана, а путарске екипе и механизација премештене су на друге локације где ће бити настављена акција уређења путне инфраструктуре на подручју општине Прокупље.

Пут који спаја прокупачка села Речицу и Велику Плану у потпуности је саниран, што значи да је у дужини од 1,1 км извршена обрада постојеће подлоге, насипање туцаним каменом и  ваљање пута.

Према наводима надлежних у ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље, на једном делу пута који је био критичан због близине реке, урађени су пропусти и канали што је од великог значаја за очување пута али и сеоских дворишта која су услед великих киша била често  плављена.

У овом насељу настањено је око 20 домаћинстава, а санирани пут обезбедиће нормалне услове за кретање возила и пешака, после много година, јер се на овој деоници дуго ништа није радило. Општина Прокупље велику пажњу поклања сеоским путевима, али ни засеоци нису запостављени, јер бољи услови за живот свих грађана приоритет су у раду локалне самоуправе.

-Сваки пут је за село подједнако важан, без обзира да ли је то главни пут кроз село или засеок, сви смо у овој великој акцији локалне самоуправе подједнако сагледани и то је оно што је заиста за сваку похвалу. Посебно је важно што су урађени пропусти и канали, јер више нећемо морати да дежурамо поред пута када падну велике кише,истичу  задовољни мештани овог  краја.

                        

Величина слова: