Концерт за памћење
9. маја 2018.
Неопходне падавине пољопривредним културама
10. маја 2018.
Прикажи све

Ученици школе „Милић Ракић Мирко“ на Еко квизу у Београду

Као победник првог Еко квиза „Прљаво или чисто-није исто“, који је недавно одржан у Прокупљу, Основна школа „Милић Ракић Мирко“ сутра учествује на полуфиналном републичком такмичењу у Београду. На њему учествује укупно осам школа из Србије.

-Све ово време смо вредно радили и припремали се за овај виши ниво такмичења. Спремни смо и треме нема. Надамо се да ћемо и тамо показати колико смо спретни и брзи, али и колико знамо о важности очувања животне средине, рекла је наставник биологије у школи „Мирко“ Јелена Ђурковић и додала да велику захвалност сви заједно дугују Општини Прокупље, која се укључила у ову велику и важну акцију и сама била њен организатор у Прокупљу.  Подршку Општини Прокупље у овој акцији пружило је и Јавно комунално предузеће „Хамеум“.

Циљ овог еколошког такмичења јесте подизање свести основаца о очувању планете Земље о значају заштите животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији.

Директор школе „Мирко“ која је победила у Еко квизу у Прокупљу, Саша Јововић наводи да је најбитније да кроз ову акцију, наш град Прокупље, стављамо у први план,представљајући  га кроз знање, спретност и умешност наших ђака.

-Важно је учествовати, али деца су се добро спремила и већ се припремају да и у Београду добију једну од награда и наступе и на финалном такмичењу у Зрењанину, истакао је Јовoвић.

Екипу, која ће представљати  Прокупље у Београду на полуфиналном такмичењу Еко квиза, чине Никола Јоксимовић, Немања Милић, Милица Голубовић и Дамјан Павловић.

Они су спремни да се покажу у најбољем светлу, а у томе ће им помоћи и подршку пружити и њихови другари, који ће заједно са њима путовати у Београд.

Такмичари из Прокупља имају и маскоту,то је њихова другарица Марија Павловић.Она ће бити одевена у сукњи направљеној од затварача, а обећала је да ће своје другаре бодрити свим срцем, тако што ће се потрудити да буде што занимљивија.

Величина слова: