Све спремно за петак!
8. октобра 2018.
У Галерији „Божа Илић“ отворена изложба у част француско-српског пријатељства
8. октобра 2018.
Прикажи све

Ученици Техничке школе „15. мај“ и ОШ „Ратко Павловић Ћићко” победници квиза о Гвозденом пуку

Победници квиза, који је поводом обележавања 100 година од ослобођења Прокупља у Првом светском рату, 12. октобра 2018. године, и откривања спомен обележја Другом пешадијском пуку „Књаз Михаило“, организовала Општина Прокупље и Историјски архив Топлице су Техничка школа „15. мај“ и Основна школа „Ратко Павловић Ћићко“. Освојивши највећи број поена, ученици ових школа су у овом квизу показали да одлично познају ратну епопеју јунака Гвозденог пука.

-Према утврђеним пропозицијама, сваку школу представљала је трочлана екипа која се такмичила одговарајући на питања, а тачним или нетачним одговорима су показали колико уствари познају историју. На овај начин смо желили да одамо почаст нашим прецима, славним јунацима, али и да нашу децу научимо да поколењима преносе славу српских јунака, истакла је руководилац Одељења за друштвене делатности Општине Прокупље Леја Митровић.

Победници овог квиза добили су дипломе, а сви остали такмичари захвалнице и књиге, које су објављене у издању Историјског архива Топлице.

 

Величина слова: