Otkrivanje spomen-ploče u znak zahvalnosti ruskom narodu sledeće nedelje u Prokuplju
19. juna 2019.
Naselje Draganja po prvi put dobilo trotoare
19. juna 2019.
Prikaži sve

Učiteljica i nastavnica iz Prokuplja lepo predstavile grad na Saboru učitelja u Beogradu

Na 33. Saboru učitelja Republike Srbije, koji je održan na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, učiteljica Jelena Babić i nastavnica istorije Ivana Radonjić iz Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ predstavile su znamenitosti Prokuplja u vidu izložbe i prezentacije.

Cilj projekta “Znamenitosti moga mesta”, bio je da se učenici izvojenog odeljenja iz Donjeg Kordinca upoznaju sa znamenitostima Prokuplja. To se i dogodilo na početku školske godine, kada su krenuli u obilazak grada, a polazna tačka im je bio ulaz u Prokuplje iz pravca Niša.

–Kretali smo se duž glavne ulice i upoznavali prvo institucije, svratili u Biblioteku i Muzej, a nakon toga otišli do Spomen-parka junacima “Gvozdenog puka”. Učenici su fotografisali sve što im je bilo zanimljivo, a onda smo otišli na Hisar i tu nam se pridružila nastavnica Ivana Radonjić. Posle ovog obilaska, istraživali smo sve što je važno i po čemu je naš grad prepoznatljiv i slikali slike znamenitosti na papirima oblika CD-a, da bi to kasnije iskoristili za izradu časovnika. Kada smo završili časovnik, izradili smo i mapu našeg grada, a nastao je i film, za koji nam je nastavnica istorije Radonjić pozajmila glas, naglasila je učiteljica Babić.

Mapa, film i sav materijal predstavljeni su u Beogradu na skupu „Unapređivanje nastavne prakse kroz razmenu profesionalnih iskustava“, a prokupačke prosvetne radnice ističu da su veoma zadovoljne što su i na ovaj način mogle da predstave Školu i grad Prokuplje.

Veličina slova: