Овогодишњи лауреат Плакете Светог Прокопија доктор Драган Милић
16. јула 2019.
Градоначелник Прокупља Александар Симоновић: Пут Доња Коњуша-Горња Коњуша још увек није завршен, апелујем на грађане да буду стрпљиви
16. јула 2019.
Прикажи све

Удружење пензионера пружа различите видове помоћи члановима

-Пружање различитих видова помоћи најугроженијим члановима је један од приоритета рада наше организације, изјавио је председник Удружења пензионера у Прокупљу Милован Вучићевић и додао да су они у протекла два месеца бесплатно поделили више од 2.550 пакета са основним животним намирницама и хигијенским средствима.

За куповину ових пакета, из сопствених извора издвојено је око 2,2 милиона динара.

У организацији се и током ових летњих дана воде активности на пружању других видова помоћи члановима.

Тако ће чланови Удружења и ове, као и прошле године, моћи да добију позајмицу за куповину огревног дрвета у износу од 15.000, а угља 20.000 динара. Ова позајмица ће се враћати у шест једнаких месечних рата.

-Са менаџментом „Бифтека“ из Ниша договорен је наставак дугогодишње пословне сарадње, тако да ће пензионери и убудуће моћи да купују месо и сухомеснате производе у малопродајним објектима ове фирме у Прокупљу, у вредности до 5.000 динара, рекао је он и додао да ће се купљена роба отплаћивати у три месечне рате.

Вучићевић напомиње да ће организација наставити да помаже куповину лекова најугроженијим болесним члановима и плаћање струје.

Ближе информације у пружању помоћи члановима, пензионери могу добити у просторијама Удружења пензионера.

Величина слова: