Фудбалском клубу Топличанин од Кочевја спортска опрема
21. јула 2019.
Отворена изложба слика са овогодишње Ликовне колоније „Божа Илић“
21. јула 2019.
Прикажи све

„Улица даривања“ поклон грађанима Прокупља

У склопу обележавања градске славе Свети Прокопије, у пешачкој зони, одржана је традиционална манифестација „Улица даривања“, на којој су многобројни привредници своје производе поклањали грађанима Прокупља.

Производе из свог производног програма, грађанима су поклањали СЗТР „Чутура“, посластичарнице „Топлица“ и „Ђeвори“, Удружење пчелара „Пчелица“, на чијем штанду су били и саветодавци ПСС, Подрум вина „Малетић“ из Велике Плане, Индустрија меса „Бифтек“ из Ниша, Компанија Житопек из Ниша, манифестацију је помогла и Предшколска установа „Невен“, док су своје радове представили корисници Дневног боравка за децу и омладину ометене у развоју „Сунце“ из Водица и чланови Удружења инвалида рада из Прокупља.


Ову јединствену, пету по реду, манифестацију, осим многобројних суграђана, посетили су и владика нишки Арсеније, градоначелник Прокупља Александар Симоновић и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић са сарадницима, као и делегација словеначке општине Кочевје, која је побратим нашег града.


Владика нишки Арсеније и градоначелник Прокупља Александар Симоновић разгледали су штанд Дневног боравка „Сунце“, на којем су корисници изложили своје цртеже посвећене градској слави Свети Прокопије.
-Велика част, задовољство и подстрек за све нас, представља то што је владика нишки Арсеније посетио наш штанд и на тај начин показао велико интересовање за наш рад. Владика Арсеније је пре нешто више од годину дана био у нашој установи, где смо га упознали са свим активностима које се спроводе у Дневном боравку, изјавио је технички секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког управног округа Драгослав Петровић и додао да су корисници, заједно са стручним сарадницима, уложили велики труд, како би својим изложеним радовима, грађанима показали да су и они саставни део друштвене заједнице.


СЗТР „Чутура“ грађанима је поклонила неколико хиљада сланих и слатких пакетића из свог производног програма.

Пословни секретар ове највеће трговинске фирме у Топлици, Александра Стојковић, изјавила је да је менаџменту и запосленима у овом предузећу, част што су и они део обележавања градске славе.
-Бити учесник славских свечаности је част и задовољство. Поделом поклона нашим суграђанима, ми на овај начин свим грађанима честитамо градску славу, изјавила је она.


Менаџер малопродаје у Индустрији меса „Бифтек“, Гордана Миљковић, истиче да они, излагањем својих производа, које су Прокупчани дегустирали, дају свој допринос обележавању овог великог празника.
Посебне симпатије, посетиоци су показали према деци у народним ношњама, која су Прокупчанима делила лицидерска срца, медењаке са амблемом града Прокупља и друге слаткише.

 

 

Величина слова: