Пројекат “Прокупачка епигенија“ подржало Министарство културе
4. априла 2018.
Бесплатни преглед поводом Дана здравља
5. априла 2018.
Прикажи све

Уручена помоћ поплављеним породицама

Црвени крст Прокупље наставља да брине о породицама чија су домаћинства претрпела штету од поплава које су током марта месеца задесиле подручје општине Прокупље.

Јуче је 63 грађана из ромског насеља Мала Губа добило хуманитарне пакете који су стигли у Црвени крст Прокупље а обезбедила их је Агенција за избеглице.

-Помоћ је стигла крајем марта и како су нас обавестили надлежни из Агенције, намењена је  породицама које су недавно претрпеле штету од поплава. Извршили смо детаљну процену потреба свих 12 породица, а наши волонтери су добијену помоћ разврстали како би лакше стигла до оних којима је најпотребнија, кажу надлежни у Црвеном крсту Прокупље.

Хуманитарна помоћ коју је послала Агенција за избеглице садржи постељине, ћебад, дечију гардеробу, гардеробу за одрасле, јакне, патике, веш, обућу и још много других неопходних одевних предмета. Треба истаћи да је свако од 63 лица из Насеља Мала Губа, добило постељину и ћебе, као и комплет неопходних одевних предмета и обуће. Међу најугроженијим становницима овог ромског насеља је и тридесеторо деце свих узраста која су се посебно обрадовала поклонима.

Величина слова: