Projekat “Prokupačka epigenija“ podržalo Ministarstvo kulture
4. aprila 2018.
Besplatni pregled povodom Dana zdravlja
5. aprila 2018.
Prikaži sve

Uručena pomoć poplavljenim porodicama

Crveni krst Prokuplje nastavlja da brine o porodicama čija su domaćinstva pretrpela štetu od poplava koje su tokom marta meseca zadesile područje opštine Prokuplje.

Juče je 63 građana iz romskog naselja Mala Guba dobilo humanitarne pakete koji su stigli u Crveni krst Prokuplje a obezbedila ih je Agencija za izbeglice.

-Pomoć je stigla krajem marta i kako su nas obavestili nadležni iz Agencije, namenjena je  porodicama koje su nedavno pretrpele štetu od poplava. Izvršili smo detaljnu procenu potreba svih 12 porodica, a naši volonteri su dobijenu pomoć razvrstali kako bi lakše stigla do onih kojima je najpotrebnija, kažu nadležni u Crvenom krstu Prokuplje.

Humanitarna pomoć koju je poslala Agencija za izbeglice sadrži posteljine, ćebad, dečiju garderobu, garderobu za odrasle, jakne, patike, veš, obuću i još mnogo drugih neophodnih odevnih predmeta. Treba istaći da je svako od 63 lica iz Naselja Mala Guba, dobilo posteljinu i ćebe, kao i komplet neophodnih odevnih predmeta i obuće. Među najugroženijim stanovnicima ovog romskog naselja je i tridesetoro dece svih uzrasta koja su se posebno obradovala poklonima.

Veličina slova: