Помоћ за најугроженија сеоска домаћинства
9. јануара 2019.
Екипе ЈКП “Хамеум” непрекидно на терену, улице се чисте по приоритету
10. јануара 2019.
Прикажи све

Успешно реализован пројекат “Народна кухиња и социјална делатност”

Црвени крст Прокупље током 2018. године са успехом је реализовао пројекат “Народна кухиња и социјална делатност”, када је социјално угроженим породицама укупно подељено 67.200 оброка, од којих 56.400 куваних и 10.800 сувих оброка.

Секретар ове организације, Драган Суботић, каже да су у реализацији овог пројекта имали изузетну помоћ и сарадњу од стране локалне самоуправе, Туристичко спортске организације и Центра за социјални рад.

-Социјално угроженим породицама у сеоским срединама током маја и јуна подељено је 300 пакета са основним животним намирницама. Средства за куповину ових пакета обезбеђена су од стране Града Прокупља у укупном износу од 367.584 динара, рекао је Суботић и додао да је Град финансирао куповину 450 пакета, у износу од 231.993 динара, са основним животним намирницама. Ти пакети су новембра месеца прошле године подељени угоженим породицама из сеоских средина.

Према његовим речима, помоћ у основним животним намирницама дељена је и у најудаљенијим прокупачким селима, где су углавном старачка домаћинства.

Најугроженијим породицама укупно је додељено 108 кубних метара огревног дрвета, а средства за куповину обезбеђена су из  градског буџета у износу од 594.000 динара.

Суботић истиче да је Црвени крст у свом свакодневном раду имао несебичну помоћ надлежних градских служби, Црвеног крста Србије,  Центра за социјални рад, ЈКП “Хамеум”, многих приватних фирми, донатора и волонтера.

Величина слова: