Асфалтира се пут у селу Поточић
26. фебруара 2020.
Ниво воде у Бресници гарантује уредно водоснабдевање Прокупља
27. фебруара 2020.
Прикажи све

Успостављена сарадња Пољопривредне школе и Пољопривредно стручне службе

Пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“ и Пољопривредно стручна служба у Прокупљу, успоставиле су пословну сарадњу. Ова сарадња огледаће се, поред осталог, и у огледним пољима кукуруза и кромпира.

-Протеклих дана, радници Школе су на школској економији припремили земљиште за сејање различитих хибрида кукуруза, које се простире на површини од 1,5 хектар. Различите сорте кромпира, налазиће се на површини од 15 ари, изјавио је руководилац школске економије у Пољопривредној школи Мирослав Митровић.

Према његовим речима, велику корист од сарадње између Школе и ПСС имаће ученици, који се школују за занимање „пољопривредни техничар“ и сами ратари.

На парцелама, које ће бити огледна поља, ученици и ратари ће се упознати са свим пољопривредним пословима које треба урадити, а самим тим и родом и квалитетом различитих сорти кукуруза и кромпира.

Осим на отвореном простору, средњошколци су заједно са својим професорима радили и у пластеницима и фарми кока носиља.

-Зелена салата се већ бере, и њена цена износи 20 динара по комаду, рекао је Митровић и додао да на фарми тренутно имају 530 кока носиља и да проценат носивости јаја износи 80 одсто.

 

Величина слова: