Фолклорна секција у сеоској школи у Доњој Речици
21. фебруара 2019.
Рукометаши Топличанина спремно дочекују пролеће
21. фебруара 2019.
Прикажи све

Велики планови за развој туризма у Прокупљу

У оквиру Плана рада Туристичко-спортске организације Прокупље за ову годину, један од приоритетних задатака је израда планских докумената.

-Усвајањем Просторног плана, створени су услови за израду Стратегије развоја туризма и регулационих планова за потенцијалне туристичке дестинације, што ће омогућити израду квалитетних пројеката којима ће се аплицирати код домаћих и страних институција и организација, казао је директор ТСО Прокупље Братислав Лукић.

Како истиче, планиране активности у овој години тичу се стварања услова за повећање конкурентности, односно, радиће се на квалитету и квантитету смештајних капацитета.

Туристичко-спортска организација Прокупље планира развој рекреативног спорта у условима планинског амбијента, маркетиншку презентацију, са свим предностима које нуди одмаралиште на Белом Камену, које је право место за развој спортских активности и покретање акције „Школа у природи“, за децу основних и средњих школа у Прокупљу.

За 2019. годину, предвиђена је замена дотрајалих кошаркашких табли на терену, замена мрежа за голове, као и санирање заштитне ограде. Како би се направио функционалан објекат, у складу са прописима, у плану је изградња кухиње и пребацивање монтажног објекта ресторана који се сада налази на тениским теренима.

-У том смислу, покушаћемо да гостима понудимо избор јела по којима ће овај објекат бити препознатљив. Идеја нам је да набавком пољопривредних производа из окружења, помогнемо људима који живе и раде у овом сеоском подручју, истакао је Лукић.

Према његовим речима, улога ТСО у наредном периоду биће целокупна промоција туристичких вредности Прокупља.

Величина слова: