Спортски викенд
11. октобра 2019.
Представа „Лепотица и зверка“ поклон Дома културе прокупачким ђацима
11. октобра 2019.
Прикажи све

Велико интересовање пољопривредника за предавање

Предавање саветодаваца Пољопривредне стручне службе у Прокупљу, изазвало је велико интересовање пољопривредника из Горње Стражаве.

На овом предавању, саветодавац  Маринко Јовичић говорио је о “Заштити вишње у периоду мировања”, Милан Тошковић о “Јесењем ђубрењу у воћњацима”, Ивана Обрадовић о “Заштити вишње од жилогриза”, а Радован Бјелица о “Припреми земљишта за јесењу сетву”.

Директор прокупачке ПСС, Дејан Тонић, изјавио је да је задовољан одзивом пољопривредника за ово предавање.

-Након завршетка највећег дела пољопривредних послова, и ове године, као и претходних, почели смо са организовањем предавања у већим сеоским месним заједницама. Ова предавања биће организована не само за пољопривреднике Прокупља, него и других општина Топличког округа, изјавио је Тонић и додао да ће у другој половини децембра бити организована и традиционална „Зимска школа за пољопривреднике“.

Угледни воћар из Горње Стражаве, Зоран Петровић, који обрађује вишњу на површини од шест, а шљиву 2,5 хектара, каже да је добро што саветодавци обилазе месне заједнице и говоре о новинама у воћарству, ратарству, сточарству и заштити биља.

-Без обзира на постојеће знање, није сувишно да се чују новине које се примењују у воћарској производњи у другим деловима Србије и света. Нема рентабилне производње, без примене нових знања и технологија. Због тога је добро што саветодавци организују оваква предавања у сеоским срединама, рекао је Зоран Петровић.

 

Величина слова: