Predstava “Pažljivko” i u Prokuplju
8. aprila 2019.
Rukometašice Topličanina ostvarile četvrtu vezanu pobedu
8. aprila 2019.
Prikaži sve

Veliko interesovanje Topličana za preventivne preglede

-U okviru akcije besplatnih lekarskih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbije, tokom poteklog vikenda, u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ i Domu zdravlja u Prokuplju pregledan je veliki broj pacijenata, saopštila je danas portparol Bolnice Natali Nikolić.

Kako je rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, 167 pacijenata pregledano je u Bolnici, a 49 u Domu zdravlja, što je dobar odziv i pokazatelj da su građani zainteresovani za kontrolu svog zdravlja.

-Tokom ovih pregleda, urađena su 82 internistička pregleda, a jedan pacijent je zbrinut zbog lošeg zdravstvenog stanja, kazala je Nikolić.

Takođe je naglasila da je najveće interesovanje građana vladalo za ORL preglede, gde je pregledano 85 pacijenata, a tri pacijenta, zbog sumnje na postojanje bolesti, poslata su na dalju dijagnostiku.

Besplatni pregledi radili su se i u domovima zdravlja, pa je tako ove preglede u Prokuplju obavilo 49 pacijenata, u Kuršumliji 52, Žitorađi 17 i Blacu 12.

Pored ovoga, za besplatno merenje šećera u krvi i krvnog pritiska, u prokupačkom Domu zdravlja bio je zainteresovan 41 pacijent.

-Za ove preglede nije bio potreban uput, ni zdravstvena knjižica, a svi pregledani pacijenti, kod kojih je ustanovljena neka dijagnoza, dobili su i odgovarajuće lekarske savete i terapiju, saopštili su iz prokupačke Bolnice.

Veličina slova: