Почео турнир тениских нада
8. маја 2018.
Асфалтира се улица у Доњој Трнави
8. маја 2018.
Прикажи све

Војници касарне „Ћићко“ обележили славу

Литургијом, коју су у богослужбеном простору касарне “Ратко Павловић Ћићко“ у Прокупљу, служили војни свештеници Ђорђе Динић и Иван Ганић из Ниша, припадници  310. инжењеријског батаљона, која се налази у саставу Треће бригаде копнене Војске Србије, обележили су своју славу Марковдан.

 

Овом свечаном чину присуствовали су командант прокупачке касарне потпуковник Бојан Миленковић са сарадницима, начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, председник Скупштине Општине Прокупље Дејан Лазић, представници Полицијске управе Прокупље и удружења грађана.

Служећи свету литургију, отац Динић је нагласио да традицију наших предака и кроз обележавање славе и спровођење славских обичаја морамо да чувамо и негујемо, да бисмо на тај начин имали шта да оставимо млађим генерацијама у наслеђе.

-Наш народ и наша војска се хвала Богу вратила својој вери и данас слави своју славу Марковдан. На велико задовољство припадника овог батаљона, али и свих присутних,  у касарни „Ћићко“ по трећи пут присуствујемо обележавању овог важног датума за све њих, нагласио је отац Динић.

Свим припадницима Војске Србије славу Марковдан честитао је  потпуковник Миленковић и  нагласио да на овај начин војници 310. инжењеријског батаљона, поштујући своје порекло и веру, поносно, уз све славске обичаје, настављају свету традицију својих предака, враћајући се тако исконским коренима, својој вери и православљу.

Величина слова: