Otvorena radionica „Umetnost kroz vreme“
13. jula 2020.
Fotografija „Boja jeseni“ prvonagrađena na konkursu „Foto(grad)fija“
14. jula 2020.
Prikaži sve

Vojska Srbije i Grad Prokuplje rade na saniranju šteta od poplava

Vojska Srbije i Grad Prokuplje, ubrzano rade na saniranju šteta koje su junske poplave nanele putnoj infrastrukturi na seoskom području, a sve u cilju vraćanja kvaliteta života na ovom području, pre svega kako bi se poljoprivrednicima omogućio nesmetan rad na poljima, kao i mogućnost da nesmetano plasiraju svoje proizvode kupcima.
-Danas mašine Vojske Srbije rade na saniranju puteva na području sela Končić, gde je Zdravinjska reka nanela veliku štetu, objasnio je član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica i naveo da je Zdravinjska reka prouzrokovala oštećenja na putevima i u selima Prekopuce i Zdravinje.
Koprivica je podsetio da je i Bresnička reka nanela štetu na mostovima i putevima u selima Gornja i Donja Bresnica, zatim Bresničić i Krnji Grad, gde se radovi na sanaciji puta privode kraju.
-Brzom intervencijom Vojske i lokalne samouprave, reka je vraćena u svoje korito, a nakon toga se pristupilo sanaciji puta. Završena je deonica od oko 1000 metara seoskog puta Donja Bresnica – Krnji Grad, put je nasut, i u toku sutrašnjeg dana biće izvaljan, naglasio je Koprivica, posebno ističući, da ovaj put spaja sela, ali i da neposredno vodi do velikog broja oranica i voćnjaka.
Prema njegovim rečima, sanirana je i deonica puta u Gornjoj Bresnici, u dužini od 300 metara, a posebno je značajno angažovanje Vojske Srbije na izgradnji mosta u  selu Donja Bresnica.
Veličina slova: