Град Прокупље помаже социјално угрожене становнике, обезбеђено огревно дрво за породице слабијег имовног стања
5. децембра 2018.
Представљен роман “Директор Влајко” Сибина Шовића
6. децембра 2018.
Прикажи све

Заједно до најбољих културних садржаја за грађане Прокупља

Члан Градског већа Прокупља задужена за културу, Милица Ерић, одржала је састанак са директорима установа културе, на којем се разговарало о изради нацрта буџета, плановима и програмима за наредну годину.

-Све установе културе благовремено су доставиле своје финансијске планове и програме рада за наредну годину, у циљу израде реалног и што квалитетнијег буџета. На овом састанку, разговарали смо о реалним потребама установа културе, као и о евентуалним изменама и допунама њихових планова и програма. Циљ је да заједно дођемо до најбољих решења и одредимо приоритете, изјавила је већница Ерић и истакла да су установе културе у Прокупљу остваривале до сада изузетно добру сарадњу и да је овај састанак још један помак, у циљу креирања квалитетног буџета и обезбеђивања што бољег културног садржаја у нашем граду.

Директор Историјског архива Топлице, Милан Стојановић, овом приликом је истакао да ће поред редовних активности, у наредној години приоритет бити завршетак адаптације зграде Архива.

-Надамо се да ћемо уз помоћ локалне самоуправе и Министарства културе успети да завршимо адаптацију зграде и да ова установа   добије изглед онакав какав јој и приличи, истакао је Стојановић.

Да ће наредна година бити година инвестиција, потврђују и наводи директора Народног музеја Топлице.

-Примарни циљ у наредној години нам је завршетак реконструкције  и адаптације зграде Музеја. Доста тога је урађено у овој години, остало је још да се заврши уградња система противпожарне заштите, као и реконструкција зграде на неолитском налазишту „Плочник“, рекао је директор Музеја Дарко Жарић.

Поред редовних активности у Културно образовном центру „Топлица“, усмерених на спровођење и проширење радионица, према речима директорке ове установе, Љиљане Красић, у току је израда пројектне документације за реконструкцију зграде површине 450 метара квадратних, у оквиру које ће бити урађене потпуно нове инсталације, као и енергетска ефикасност, како би се обезбедили што бољи услови за рад установе.

Са културом се почело, а наредних дана градоначелник, заменик, чланови Градског већа одржаће овакве састанке са представницима других установа, институција, предузећа, спортских удружења, невладиних организација, медија, месних заједница. Циљ је да сви корисници буџета дају своје предлоге, поразговарају са представницима Града, размене мишљења и активно учествују у изради нацрта Одлуке о буџету Града Прокупља за 2019. годину.

Величина слова: