Епидемија се смирује –прокупачки Дом здравља враћа се редовном послу
1. јуна 2020.
Асфалт стигао и у Бериље
1. јуна 2020.
Прикажи све

Занимљиви садржаји из Дома културе и у време ванредног стања

Прокупачки Дом културе „ Радивој Увалић Бата“ и за време ванредног стања радио је све време. Иако су окупљања и сви уметнички програми до даљњег отказани, запослени у овој установи културе спровели су своје идеје, али на другачији начин, јер су тако диктирале новонастале околности.

Књижевна омладина Прокупља стварала је поезију и прозу, а на Ђурђевданском књижевном конкурсу био је велики број учесника, младих писаца. Виртуелна изложба  „Прозор у свет“ аутора Миљане Митровић, прва оваква у Дому културе, посећена је „онлине“ током ванредног стања и посетиоцима пружила другачији, према мишљењу многих, лепши и мистичнији ужитак. Представе и програме Дома културе из претходног периода, имали су прилику да погледају сви љубитељи и поштоваоци уметности, на сајту и Фб страници Дома културе.

-Систем рада је још увек другачији, сходно околностима, али то никако не значи да уметничке идеје спавају. Оне су одувек биле будне и данас су, кажу у Дому културе.

Најлепше и најаутентичније фотографије нашег града, две године су улепшавале Културно лето у Прокупљу. Ове године, трећи пут заредом, расписан је конкурс „ФотоГрадфија “ и то 1. марта, тако да су учесници могли да шаљу своје фотографије града и током ванредног стања. Учесници конкурса су могли да пошаљу фотографије и тада, а конкурс траје све до 10. јуна 2020. године.

Сваке године велики број учесника, фотографа аматера, учествује на конкурсу. Ове године „ФотоГрадфија у доба короне“ буди веће могућности, с обзиром на само доба у којем треба направити добру фотографију града.

 Сви заинтересовани фотографије града у доба короне, могу послати на мејл адресу Дома културе domkulturepkprogrami@gmail.com.

Пропозиције кажу да можете послати до пет фотографија града, потписаних и са називом изнад сваке фотографије. Право учешћа имају фотографи аматери, деца и одрасли. Слати искључиво ауторске фотографије. Може се конкурисати са црно – белим и фотографијама у боји. Подсећамо да је рок за слање 10. јун 2020. За ближе информације, заинтересовани  се могу обратити и на телефон 027/ 324- 370 и 027/ 321- 002.

Величина слова: