У среду почиње позоришни Фестивал „Бескрај 10 квадрата“
19. августа 2019.
Предшколска установа „Невен“ припрема објекте за малишане
20. августа 2019.
Прикажи све

Завршена подела хуманитарних пакета на сеоском подручју

Црвени крст Прокупље завршио је дистрибуцију хуманитарне помоћи на сеоском подручју а у наставку ове акције, пакети са храном и средствима за хигијену биће уручени и угроженим грађанима у приградским насељима, као и онима који живе на подрчју града.

-Поделу пакета почели смо од најудаљенијих села, тако да је ова врста помоћи најпре стигла до усамљених, старачких домаћинстава у Крушевици, Житном Потоку, Бреговини, Бублици, Статовцу, Кожинцу, Гласовику, Шевишу. Ова планинска села су веома разуђена, али наше екипе су уложиле напор и стигле до сваког корисника коме је ова помоћ намењена, рекла је  Марија Лазић, сарадник у Црвеном крсту Прокупље.

На овом подручју помоћ је добило 25 породица, док је у  Белољину, Конџељу, Плочнику, Бацу, Тулару, Шишмановцу, Доњој Коњуши, Мађару, Ђушници, Калудри, Малој Плани, Великој Плани, Прекопуцу, Горњој Бресници и другим топличким селима помоћ добило преко 50 породица.

У наставку акције екипе Црвеног крста обишле су и друга сеоска подручја, и до сада је подељено око 370 пакета, док ће преостала количина бити уручена угроженим становницима у граду и приградским насељима.

Црвени крст Србије упутио је Црвеном крсту Прокупље 500 хуманитарних пакета са храном и средствима за хигијену, као и пет тона брашна намењених угроженим старачким домаћинствима и домаћинствима са више деце, породицима  слабијег материјалног стања, као и лицима која немају право на било какву новчану надокнаду или социјалну помоћ.

 

Величина слова: