U sredu počinje pozorišni Festival „Beskraj 10 kvadrata“
19. avgusta 2019.
Predškolska ustanova „Neven“ priprema objekte za mališane
20. avgusta 2019.
Prikaži sve

Završena podela humanitarnih paketa na seoskom području

Crveni krst Prokuplje završio je distribuciju humanitarne pomoći na seoskom području a u nastavku ove akcije, paketi sa hranom i sredstvima za higijenu biće uručeni i ugroženim građanima u prigradskim naseljima, kao i onima koji žive na podrčju grada.

-Podelu paketa počeli smo od najudaljenijih sela, tako da je ova vrsta pomoći najpre stigla do usamljenih, staračkih domaćinstava u Kruševici, Žitnom Potoku, Bregovini, Bublici, Statovcu, Kožincu, Glasoviku, Ševišu. Ova planinska sela su veoma razuđena, ali naše ekipe su uložile napor i stigle do svakog korisnika kome je ova pomoć namenjena, rekla je  Marija Lazić, saradnik u Crvenom krstu Prokuplje.

Na ovom području pomoć je dobilo 25 porodica, dok je u  Beloljinu, Kondželju, Pločniku, Bacu, Tularu, Šišmanovcu, Donjoj Konjuši, Mađaru, Đušnici, Kaludri, Maloj Plani, Velikoj Plani, Prekopucu, Gornjoj Bresnici i drugim topličkim selima pomoć dobilo preko 50 porodica.

U nastavku akcije ekipe Crvenog krsta obišle su i druga seoska područja, i do sada je podeljeno oko 370 paketa, dok će preostala količina biti uručena ugroženim stanovnicima u gradu i prigradskim naseljima.

Crveni krst Srbije uputio je Crvenom krstu Prokuplje 500 humanitarnih paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, kao i pet tona brašna namenjenih ugroženim staračkim domaćinstvima i domaćinstvima sa više dece, porodicima  slabijeg materijalnog stanja, kao i licima koja nemaju pravo na bilo kakvu novčanu nadoknadu ili socijalnu pomoć.

 

Veličina slova: