Мерење показало: Повећана фреквенција саобраћаја у центру града
2. новембра 2018.
Десети филозофски симпозијум у прокупачкој Библиотеци
2. новембра 2018.
Прикажи све

Завршена вакцинација против грипа, употребљено 1.250 доза вакцине

Вакцинација против сезонског грипа, коју је спровео Дом здравља у Прокупљу, завршена је, а како истичу надлежни у овој здравственој установи, велики одзив на вакцинацију показује да грађани све више имају поверења у овакав вид заштите здравља.

За имунизацију ризичних категорија становништва, овој  здравственој  установи испоручено је 1.200 доза вакцине, као и још 50 вакцина, накнадно пристиглих из Института за јавно здравље Ниш.

-Употребљено је свих 1.250 вакцина, што значи да су, поред хроничних болесника и организоване вакцинације, и сами грађани били заинтересовани за овај вид заштите од грипа. На самом почетку сезоне, организована је групна вакцинација најугроженијих пацијената, где спадају пацијенти на дијализи, болесници који су на режиму кућног лечења, као и корисници Дома за смештај старих лица, казала је портпарол Дома здравља Виолета Мирковић.

Како истиче, имунизација становништва на подручју општине Прокупље обављена је по плану и без икаквих проблема, што значи да су довољне количине вакцина достављене у свих шест амбуланти прокупачког Дома здравља.

Величина слова: