Merenje pokazalo: Povećana frekvencija saobraćaja u centru grada
2. novembra 2018.
Deseti filozofski simpozijum u prokupačkoj Biblioteci
2. novembra 2018.
Prikaži sve

Završena vakcinacija protiv gripa, upotrebljeno 1.250 doza vakcine

Vakcinacija protiv sezonskog gripa, koju je sproveo Dom zdravlja u Prokuplju, završena je, a kako ističu nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, veliki odziv na vakcinaciju pokazuje da građani sve više imaju poverenja u ovakav vid zaštite zdravlja.

Za imunizaciju rizičnih kategorija stanovništva, ovoj  zdravstvenoj  ustanovi isporučeno je 1.200 doza vakcine, kao i još 50 vakcina, naknadno pristiglih iz Instituta za javno zdravlje Niš.

-Upotrebljeno je svih 1.250 vakcina, što znači da su, pored hroničnih bolesnika i organizovane vakcinacije, i sami građani bili zainteresovani za ovaj vid zaštite od gripa. Na samom početku sezone, organizovana je grupna vakcinacija najugroženijih pacijenata, gde spadaju pacijenti na dijalizi, bolesnici koji su na režimu kućnog lečenja, kao i korisnici Doma za smeštaj starih lica, kazala je portparol Doma zdravlja Violeta Mirković.

Kako ističe, imunizacija stanovništva na području opštine Prokuplje obavljena je po planu i bez ikakvih problema, što znači da su dovoljne količine vakcina dostavljene u svih šest ambulanti prokupačkog Doma zdravlja.

Veličina slova: