Вода из „Грчког Млина“ само за техничку употребу
25. јуна 2020.
Брза реакција локалне самоуправе после поплава: Чисти се корито Белољинске реке
26. јуна 2020.
Прикажи све

Збринути сви из насеља Мала Губа чије су куће поплављене

Градска управа у Прокупљу у сарадњи са Црвеним крстом привремено је збринула 93 особе, међу којима је 35 деце и малолетних лица, чије су куће поплављене у невремену пре два дана. Ради се о припадницима ромске националности из прокупачког насеља Мала Губа.

Како би се угроженима у поплави обезбедио кров над главом оформљен је привремени прихватни центар у фискултурној сали Техничке школе “15. мај” у Прокупљу.

-Услед обилних падавина дошло је до продирања воде у њихове куће па је Штаб за ванредне ситуације наложио хитну евакуацију житеља овог насеља и проналажење адекватног простора за њихов привремени смештај. Одмах смо  предузели све неопходне мере које су укључивале и мере заштите од корона вируса како би смо на најбољи начин обавили овај задатак, изјавио је секретар Црвеног крста у Прокупљу Драган Суботић.

Он је нагласио да су овом приликом свим збринутим лицима подељене и заштитне епидемиолошке маске.

-За све њих обезбеђена је и храна, односно два оброка дневно, а за децу и додатна исхрана, подвукао је  Суботић и додао да ће се када се побољшју временски услова, а након исушивања воде из поплављених кућа, за неколико дана, сви они поново вратити у своје домове.

Како је нагласио збрињавање угрожених у незапамћеним поплавама које су пре два дана погодиле Прокупље успешно је обављено захваљујући ангажовању и уз помоћ локалне самоуправе у Прокупљу.

Величина слова: