“Ауто-пут мира” убрзаће развој читавог Топличког округа
26. октобра 2018.
Богат спортски програм за викенд
26. октобра 2018.
Прикажи све

Здравствена заштита на једном месту

Измештање Опште болнице „Др Алекса Савић“ у неискоришћени део Дома здравља у Прокупљу, један је од три капитална пројекта који ће се реализовати у наредном периоду.

Председница Владе Србије, Ана Брнабић, на седници Владе која је по први одржана у Прокупљу 12. октобра, изјавила је да је ово, поред изградње Индустријске зоне и „ауто пута мира“, један од три капитална пројекта за Прокупље и Топлицу.

Народни посланик и председник Одбора за здравство у Скупштини Србије, др Дарко Лакетић, истакао је да у прокупачком Дому здравља, који је са радом почео 1989. године, има пуно неискоришћеног простора, близу 30.000 квадратних метара.

-Болница у Прокупљу са радом је кренула 1929. године. И поред  сталног и континуираног опремања савременим медицинским средствима и апаратима, проширењем капацитета, повећањем броја доктора специјалиста и медицинских сестара, реконструкцијама и адаптацијама просторија, време је учинило своје и она треба да се измести, рекао је он и додао да ће се измештањем болнице, све службе налазити на једном месту.

За опремање изузетно великог и неискоришћеног простора од 30.000 метара квадратних у  Дому здравља, планирана су средства у износу од 2,5 милијарде динара.

Да се ради о великој цифри, говори податак да су оволика средства враћена у последњих неколико година, као дуг руководства локалне самоуправе до половине 2012. године.

Лакетић је подвукао да је већ кренула прва фаза израде техничке документације.

-Улагање у адаптацију и реконструкцију објеката болнице постало је економски неисплатљиво. Наш циљ је да становници Прокупља и Топлице на једном месту добију сву неопходну здравствану заштиту, рекао је Лакетић и истакао да ће реализацијом пројекта, овај део Србије добити једну модерну, функционалну и савремено опремљену здравствену установу са стручним и вредним кадром.

-Довођењем инвеститора и отварањем нових радних места, потребно је унапредити и здравствену заштиту. Са економским развојем,  неопходно је да унапредимо и здравствену заштиту, и због тога је важно да се реализује и овај пројекат, изјавио је председник општине Прокупље Александар Симоновић.

 

Величина слова: